23.04.2018 | 0:01
Софиянски: А защо Фандъкова не е придвижвала преписките в ”Младост”
Районните кметове нямат правомощия да придвижват преписки за големи строежи - това е в правомощията на Столична голяма община

Няма нещо, което кметът на София Йорданка Фандъкова да не може да разреши, ако някой районен кмет като Десислава Иванчева откаже. Така бившият кмет на София Стефан Софиянски, управлявал 10 години, обясни бездействието на Столична община по повод конфликта в район ”Младост” в ефира на бтв.

Стефан Софиянски поясни, че по принцип един районен кмет няма правомощия да придвижва преписки за големи строежи – това е в правомощията на Столична /голяма/ община, на кмета Йорданка Фандъкова и главния архитект.

„Младост“ и „Люлин“ са строени върху частни земеделски терени, междублоковите пространства там са частни и затова скандалните ситуации в двата най-населени софийски райони са повече.

„Всички големи обекти са приоритет на ДАГ. Иванчева няма право да спира обекти по принцип, но нямам представа защо й са разрешени допълнителни правомощия. Зная, че е получила, но дали от СОС или от кмета на София, не зная. Няма нещо, което кметът на София да не може да придвижи, ако някой районен кмет откаже – в случая Фандъкова е можела сама да придвижи онези преписки, които Иванчева била отказала“, коментира Софиянски.

Той заяви още, че е притеснително твърдението, че само 1 бизнесмен се е разбунтувал на установен стил на работа. Защото в последните 10 години управлява ГЕРБ, т.е. те са наложили този стил.

2 коментара

  1. ALI BABA каза:

    ЕИ ТОВА 40 ГОДИШНО БИЗНЕСМЕНЧЕ МНОГО БОГАТО БЕ ТА ТО ОТ 25 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ЗАПОЧНАЛО ДА РЕДИ ТУХЛИ И ВАР И ДА ИЗЛИВА БЕТОН МОЖЕ БИ И ЗАТОВА НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЕДНО НОРМАЛНО ИЗРЕЧЕНИЕ АМА ЗА ЛЪЖИ СЕ Е ИЗПЕДЕПСАЛО НЕ СЕ СРЕЩАЛ С ИВАНЧЕВА АМА ЗНАЕ ЧЕ ПОДКУП Е ИСКАЛА С КОГО КОРЕСПОНДИРАЛ ЗА ПАРИТЕ , ДАЛ ,ВЗЕЛ И ТАКА ОТ 2 ДО 13 АПРИЛ

  2. SONE каза:

    AMA GOSPOJA FANDAKOVA POBARZA DA SE ZASTRAXOVA 4E KONTROL MOGAT DA PRAVIAT SAMO XORATA KOITO SA IZBTALI KMETICATA IVAN4EVA , NE I TIA T.E G-JA FANDAKOVA NE E V PRAVOMOSTIATA SI.SEGA PAK SOFIANSKI KAZVA 4E FANDAKOVA E BILA V ZADALJENIATA SI DA GO STORI . MAI STE IZLEZNAT OSTE MNOGO ZLOUPOTREBILI S SLUJEBNITE SI ZADALJENIA KMETSKI SLUJITELI I SLUJITELKI. ILI S EDNA DUMA = oste korumpirani ……dai boje da sam na verna sleda.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране