09.02.2018 | 0:01
Сорос плаща за нов референдум срещу „Брекзит“
Милиардерът дари 400 хиляди лири на активистите от "Най-доброто за Великобритания"

Джордж Сорос е дарил 400 000 лири (над 550 000 долара) на активистка група, която се опитва да предотврати излизането на Великобритания от Европейския съюз, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Американският милиардер от унгарски произход придоби световна известност през 1992 г., залагайки успешно срещу британската лира. Активистката група „Най-доброто за Великобритания“ съобщи, че Сорос й е дарил пари чрез свои фондации.

Противниците на „Брекзит“ твърдят, че излизането от ЕС ще е най-голямата грешка на Великобритания след Втората световна война и ще подкопае политическото и финансовото влияние, което страната има. Според привържениците на „Брекзит“ обаче той ще освободи Великобритания от един доминиран от Германия експеримент и в крайна сметка британската икономика ще започне да процъфтява, отбелязва Ройтерс.

Премиерът Тереза Мей казва, че Великобритания ще напусне ЕС на 29 март догодина и няма да има нов референдум по въпроса. Преди две седмици Сорос заяви, че Facebook и Google се превръщат в заплаха за демокрацията. В традиционната си реч на Световния икономически форум в Давос милиардерът коментира, че социалните мрежи са „пречка за иновациите“ и повдигна въпроса за способността им да оформят общественото мнение. Той обаче предвиди, че дните им са преброени заради европейските регулации.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране