30.08.2016 | 16:00
Спас Русев е новият собственик на „Левски“
Бизнесменът получи близо 90% от акциите на клуба

Голямата новина е факт – Спас Русев е новият мажоритарен собственик на „Левски“. 62-годишният бизнесмен, който от години живее в Лондон, присъства на провеждащото се в момента Общо събрание на акционерите. „Левски“ е свобода и кауза“, бяха първите му думи пред делегатите.

Досегашните собственици – Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, прехвърлят безвъзмездно на Русев близо 90% от акциите, които притежаваха в равни дялове. Отделно фенският тръст „Синя България“ държи пакет от 10%.

Предстои да бъдат оповестени и останалите промени в ръководството на „Левски“. Очаква се за президент да бъде назначен голмайстор №1 на „сините“ за всички времена Наско Сираков. В новия Надзорен съвет влизат самият Русев, Деян Петков от ВИВАКОМ и Евгени Русев – изпълнителен директор на „Интерхотел Грандхотел „София“, син на новия шеф на „Левски“.

Тонев, Ангелов и Иванов получиха собствеността безвъзмездно от Тодор Батков през миналия юни. Въпреки обещанията за солиден бюджет и осигуряването на голям брой спонсори обаче тимът не успя да окаже реална съпротива на „Лудогорец“ в битката за титлата и отпадна твърде рано в турнира за Купата на България. Все пак второто място осигури участие в Лига Европа, но то приключи още на старта след отпадане от словенския „Марибор“.

През лятото така и не бе осъществена качествена селекция, което предизвика недоволство от страна на 69-годишния Петрович и на привържениците. Сръбското светило дори бе заплашен от уволнение след слабия старт на сезона, но последвалата победна серия (включително с 1:0 над „Лудогорец“) го бетонираха на поста.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране