22.02.2017 | 11:20
Спас Русев напусна „Левски“
Собственикът на "сините" си тръгва след нападките на феновете

Собственикът на „Левски“ Спас Русев напусна клуба, научи bTV от свои източници. Най-големият акционер в „синия“ тим е взел окончателното си решение, след като през последните няколко дни бе непрекъснато нападан от привържениците на „сините“. Тази сутрин той е запознал служители на клуба с намеренията си.

Очаква се до часове бизнесменът да обяви официално оттеглянето си. По всяка вероятност Русев ще предостави акциите си на феновете, като същото ще направи и вторият акционер Даниел Боримиров.

Спас Русев стана мажоритарен собственик на „Левски“ в края на август 2016 г., след като придоби безвъзмездно от Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов близо 90% от акциите на отбора. 

На Общото събрание на клуба преди два дни стана ясно, че тогава задълженията на „сините“ са били 24,7 милиона лева, а в края на 2016 година били завишени на 25,6 милиона лева. Ръководството се похвали, че задълженията са редуцирани с 5,8 млн. лв . Това се е случило благодарение на рекламния договор с „Виваком“. Наскоро бе съобщено, че по силата на контракта стадионът вече ще се казва „Арена Виваком Георги Аспарухов“, а в замяна в касата ще влизат по 2 млн. лв. на година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране