26.09.2016 | 0:01
Сръбските медии за разбития знак на Каймак-Чалан: Комшийска любов
Извършителят на непристойния акт вече е бил осъден на 2 години затвор за измама с фалшиви американски визи

„Комшийска любов на Каймак-Чалан.“ Така е озаглавен репортажа на сръбското издание „Vesti-online.com“, посветен на разбития паметен знак за загиналите български офицери и войници в боевете преди един век. Изданието отбелязва, че навръх националния празник на назависимостта на България и само ден след поклонението на българска военна делегация, македонския журналист Миленко Неделковски е разбил плочата, поставена от българските военнослужещи.

„Vesti-online.com“ припомня, че Каймак-чалан е мястото, на което са се водили едни от най-ожесточените сражения по време на Първата световна война (1914-1918) между българи и сърби и нарича върха „място на огромно балканско страдание“. Изданието съобщава, че извършителят на непристойния акт вече е бил осъден на 2 години затвор за измама с фалшиви американски визи на 22 македонски граждани. Белградският „Blic“ отбелязва инцидента и припомня на свой ред, че на този връх българи и сърби са претърпели огромни загуби.

„Kurir“ съобщава за „Инцидент при съседите“ и публикува мнения на читателите си, които поздравяват направеното, като отбелязват, че „България е била фашистка и през двете световни войни“. Електронното издание „Alo“ пише:“Българите се нервираха. Македонски журналист разби паметната им плоча на Каймак-Чалан“ и публикува снимки от социалния профил на Миленко Неделковски.

„Аktuelno.net“ съобщава, че разгневен македонски журналист е разбил български паметник на Каймак-Чалан. „Мagacinportal.org“ публикува фотографиите на Неделковски и уточнява, че според българските медии става въпрос за умишлена провокация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране