22.09.2017 | 0:23
Сравниха бул. „Дондуков“ с Франкенщайн
Павета по улицата ще има само между ул. "Сердика" и ул. "Г. С. Раковски", само асфалт - между бул. "Васил Левски" и ул. "Кракра"

Неправителствената организация „Спаси София“ атакува столичния кмет Йорданка Фандъкова, като сравни бул. „Дондуков“ с Франкенщайн. Организацията коментира писмото й до министъра на културата, в което тя поиска все още ремонтиращата се част от булеварда да бъде асфалтирана, а не павирана, като вече довършената.

„Каква визия и стратегия за управление да очакваме от кмет, който не може да вземе елементарно решение за настилката на един булевард след безброй обществени обсъждания и в крайна сметка скалъпва Франкенщайн с по един участък от всеки разглеждан вариант“, питат от „Спаси София“. Те искат да знаят и как ще се промени бюджетът на проекта при положение, че фирмата ще трябва да изпълнява и трите проектни варианта едновременно. От неправителствената организация припомнят на кмета Фандъкова, че е обещала трамвайни ограничители и спиркови острови. „Ако ги няма, вие и СДВР ще споделяте вината, че след 7 милиона лв., пръснати по този скандален ремонт, трамваите по бул. „Дондуков“ пак са бавни, а спирките им – необезопасени“, категорични са от „Спаси София“.

От организацията обобщават, че павета по улицата ще има само между ул. „Сердика“ и ул. „Г. С. Раковски“, само асфалт – между бул. „Васил Левски“ и ул. „Кракра“ и евентуално – комбиниран вариант между „Раковска“ и бул. „В. Левски“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране