16.01.2017 | 0:01
Срещу Русия се извършват все повече кибератаки
Обама "тенденциозно игнорира факта, че основните интернет сървъри са базирани на територията на САЩ и се използват от Вашингтон за разузнаване и други цели

Русия понася все повече кибератаки, каза високопоставено лице в Москва, в отговор на обвиненията от Запада, че Москва атакува агресивно мрежи в САЩ и Европа. „Напоследък забелязваме значително увеличаване на опитите от външни сили за причиняване на вреди на руските информационни системи“, каза секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев в интервю за в. „Российская газета“, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Пълният текст на интервюто ще излезе в понеделнишкия брой на вестника. Патрушев обвини правителството на Барак Обама, че „тенденциозно игнорира факта, че основните интернет сървъри са базирани на територията на САЩ и се използват от Вашингтон за разузнаване и други цели, включително за запазване на американското господство в света“.

Той допълни, че Москва се надява да установи конструктивни контакти с бъдещото правителство на Тръмп, който ще заеме президентския пост на 20 януари, включително в сферата на борбата с тероризма. Патрушев каза, че Русия разполага с данни за сътрудничество на отделни държави и транснационални компании с терористи, предаде ТАСС.

„Става дума за закупуване на нефт и други суровини от терористите, както и за плащане на пари за получаване на разрешителни за производство и транспорт на стоки в контролираните от тях територии“, каза Патрушев. По думите му авантюрите на американското правителство са довели до разцвет на тероризма, засилване на сунитско-шиитския разрив и до хуманитарна катастрофа в отделни държави и региони. Нарастването на броя на мигрантите и бежанците в Европа е в резултат на политиката на САЩ и техните съюзници по смяна на неудобни за тях режими, допълни Патрушев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране