08.04.2015 | 18:31
Срути се булевардът за 16 млн. лв., Борисов обещаваше 10 г. гаранция
Парите отново прибра любимият строител на премиера - Симеон Пешов

Огромно задръстване се образува на столичния булевард „Брюксел“ заради пропадане на част от пътното платно на разклона с булевард „Христофор Колумб“. Километрични опашки от автомобили са се образували точно на входа на столичния квартал „Дружба”. Към момента продължават ремонтните дейности в района.

Кметът на София Йорданка Фандъкова написа във Фейсбук, че препоръчва за достъп до квартал „Дружба“ да се използва връзката бул. „Цариградско шосе“ – бул. „Копенхаген“. Пропадането променя и маршрутите на автобусите на столичния градски транспорт. Така от днес до справянето с проблема автобусите с номера 84, 204, 604 и 88 ще се движат от Орлов мост по бул. „Асен Йорданов“ – „Цветан Лазаров“ – „Христофор Колумб“ и оттам по маршрута си.

До момента от общината не са съобщили каква е причината за пропадането на пътното платно.

Булевард „Брюксел“ беше основно ремонтиран само преди четири години. Цената на извършения ремонт е 16 млн. лв., а изпълнението беше поверено на един от любимите строители на Столична община – „Главболгарстрой“.

Когато преряза лентичката на този булевард тогавашният и днешен министър-председател Бойко Борисов: „Това е доста красноречив и нагледен пример за разликата в работата на предишните правителства и това на ГЕРБ. Преди ремонта това беше едва закърпен мост, който на сезон поне 100 пъти се кърпи. Имаме гаранция, че за идните 10 години столичани могат да са спокойни за качеството на настилката, а през това време всеки проблем по шосето ще бъде отстраняван за сметка на фирмата изпълнител, а не от бюджета на общината.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране