05.01.2017 | 0:01
Стадион „Българска армия“ вече не е на Министерството на спорта
Съоръжението вече е част от "Националната спортна база"

От днес стадион „Българска армия” вече не е на Министерството на младежта и спорта. Правителството промени статута на съоръжението, както и на и тренировъчната база в Панчарево, и ги вкара в капитала на държавната фирма за управление на имоти „Национална спортна база“ ЕАД.

„Българска армия”, както и имотите заедно с построените в тях сгради и съоръжения стават от публична държавна в частна държавна собственост. В решението си, правителството в оставка отбелязва, че ще бъде увеличен капиталът на „Национална спортна база“ ЕАД със стойността на непаричната вноска, представляваща правото на собственост върху имотите. Това ще позволи при едно добро управление да бъдат реализирани инвестиционни проекти и съответно свободен паричен ресурс.

Кабинетът отчита още, че при вече частната държавна собственост ще се разшири кръгът от възможности за по-доброто стопанисване на имотите. От спортното министерство уточниха, че цялостната политика е насочена към вкарването на имотите в търговските дружества.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране