15.02.2017 | 0:01
Стадионът на „Левски“ става „Виваком Арена“
Спас Русев направи Даниел Боримиров втория най-голям акционер в клуба

Клубният стадион на „Левски“ – „Георги Аспарухов“, ще бъде преименуван заради нов спонсорски договор. Пълното име на съоръжението ще бъде „Виваком Арена Георги Аспарухов“. Това съобщи клубът с официално изявление до медиите.

До края на януари телекомуникационната компания бе генерален спонсор на клуба, но вече ще се води рекламодател. А целта, преследавна с преименуването на стадиона, е да се създаде търговска марка „Виваком Арена“, която да привлича повече рекламодатели. От „Левски“ подчертават, че не се премахва името на легендарния футболист на „сините“ Георги Аспарухов-Гунди, на чието име още през 1990 г. бе наречен стадионът.

Оттам съобщават, че съоръжението ще се нарича „Виваком Арена Георги Аспарухов“ в следващите 6 години. Не се съобщава сумата по договора, но, според различни източници от клуба, става въпрос за 12 млн. лв. Това означава, че „Виваком“ ще дава по 2 млн. лв. годишно, за да носи стадионът това име.

Само преди две седмици Спас Русев обяви в серия интервюта, че е поел клуба с дългове над 20 млн. лв., и призова да няма големи очаквания от страна на феновете за изграждането на козирка над новопостроения сектор А на стадиона. Той разкри, че целта му е клубът да се самоиздържа. А същевременно изказа недоволство от факта, че не се осъществява планираната в началото от него схема – феновете на „Левски“ да си купуват специални абонаментни планове за телефонни услуги, от които телекомът да прави отчисления за издръжката на клуба.

В момента Спас Русев, чрез дружеството Viva Edge Telecom Limited, е мажоритарен собственик (46% от акциите) на „Виваком“. Останалите по-малки акционери са компании, свързани с руската банка VTB, „Делта Кепитъл Инвестмънтс“ ООД (управлявано от Милен Велчев, Георги Велчев и Красимир Катев), Майкъл Тененбаум и дружества, управлявани от Mezzanine Management Central Europe II Limited.

Вчера обаче от „Левски“ съобщиха също така, че Спас Русев е отстъпил голяма част от акциите си в клуба на новия спортен директор Даниел Боримиров, макар да не се казва колко. Това се правело, за да стане факт договорът за името на стадиона: „За да преодолее всички пречки пред новия рекламен договор и избегне конфликта на интереси, като притежател на акции в БТК и ПФК „Левски“, мажоритарният акционер г-н Спас Русев, в дух на приемственост и вяра в „синята“ идея, предостави на една от сините легенди – Даниел Боримиров, прославил „Левски“ и България, част от своите акции, превръщайки го в следващия по големина акционер в клуба.“

„Настъпило е време за положителни промени, в което „героите“ са обикновени хора с необикновени мисли и идеи, които не са забравили кои са и кой ги е научил да обичат в синьо. В това време хулите се наричат „новини“, заливат ни отвсякъде с въпроси и инсинуации на тема „Левски“, сякаш забравили идеята за свободата на словото, а именно да вдъхновява и критикува съзидателно. „Синьото“ бъдеще е в ръцете на всички нас – футболисти, треньори, фенове, ръководители и журналисти, защото и най-великите дела остават в историята като слово… Нека заедно и отговорно пишем нашата „синя“ история!“, завършва в бодър стил съобщението за промените в клуба.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране