28.09.2016 | 0:01
Стъкмистиката на Лидия Йорданова: ГЕРБ няма кандидат за президент, но печели вота?
Генерал Радев има одобрението на 25% от анкетираните и на 70% от избирателите на БСП
Лидия Йорданова

51% от българите заявяват, че все още неизвестният кандидат на ГЕРБ е най-вероятният победител в изборната надпревара за президент, сочат данните от национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп“, проведено в периода 5-12 септември. По-често от останалите това твърдят хора на възраст между 30 и 60 г., високообразовани и заможни избиратели.

Генерал Радев има одобрението на 25% от анкетираните и на 70% от избирателите на БСП. За ГЕРБ биха гласували 25,4% от българите, а БСП е втора политическа сила с електорален дял от 15,3%. РБ са трети с 6%. ДПС и ПФ са изравнени с по 4,5%, а АБВ получава 3% от вота на всички избиратели. Темата за бежанския поток към страната ще окаже най-сериозно въздействие върху кампанията и изборите според 39% от българите.

Съдът за пореден път е институцията с най-ниско одобрение. Най-малко впечатления имат хората от работата на новия министър на труда и социалната политика Зорница Русинова. Дебатът в сферите на здравеопазването и образованието е много остър и перманентен по повод на реформите, което води и до ръст на критични оценки към титулярите на тези министерства.

1 коментар

  1. Еленков каза:

    „Класната“не жали минералната вода.Плиска началника и го подсушава ако се наложи.Жетва е.Сега или никога.Магьосница,която вади от ръкава си каквото тя си пожелае.Нямам престава,ако ген. Радев опровергае гадателката,тя къде ще се дява после!?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране