23.04.2016 | 0:01
Стара Загора днес е столица на футбола
Празникът на приятелството се отбелязва едновременно в 32 страни

Днес от 11 до 13 ч. на площада пред община Стара Загора всички жители и гости на града ще могат да празнуват Международния ден на футбола и приятелството заедно с детско-юношеския отбор на ПФК Берое, който ще представя България на авторитетен детски футболен турнир в Милано в края на месец май.

Всяка година около 25 април се отбелязва Международният ден на футбола и приятелството – част от детската социална програма „Футбол за приятелство“, финансирана от компанията „Газпром“.
В рамките на Международния ден на футбола и приятелството се организират множество публични събития, за да напомнят на децата ключовите ценности на програмата „Футбол за приятелство“, а именно подкрепата и насърчаването на приятелство, равенство, честна игра, здраве, мир, отдаденост, победа и традиции.

„Докато спортуват, децата се учат на комуникация, разбиране, доверие и толерантност. Като осъзнаят колко е важно приятелството и уважението на игрището, те започват да ценят своите приятели и близки в ежедневието. Именно това цели да напомни Международният ден на футбола и приятелството, отбелязван ежегодно на 25 април“, каза световният посланик на програмата Франц Бекенбауер.

32 страни честват заедно празника: Австрия, Азербайджан, Алжир, Аржентина, Армения, Беларус, Белгия, Бразилия, България, Великобритания, Виетнам, Германия, Испания, Италия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Полша, Русия, Сирия, Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Франция, Хърватия, Чехия, Холандия, Швейцария, Япония.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране