Зареждане

Напишете

СВЯТ

Стотици в Истанбул за Ердоган: Убиец! Крадец!

share

Стотици хора излязоха тази вечер по улиците на Истанбул да протестират срещу резултата от спорния референдум за въвеждане на президентска система в Турция, в който хората, отговорили с „да“, печелят с незначителна преднина, предаде ДПА.

Около 2 хиляди протестиращи се събраха в Бешикташ в центъра на Истанбул и скандираха: „Крадец, Убиец, Ердоган!“ Други дрънкаха с тенджери в знак на протест. Няма съобщения за сблъсъци с полицията.

В „Кадъкьой”, квартал в азиатската част на града, хиляди демонстранти развяваха постери, на които пишеше: „Не“-то не е приключило, а тепърва започва.“ Организаторите на демонстрацията обясниха, че хората са против измамите, несправедливостта и кражбата на гласове.

Критици на управляващите протестираха и в други квартали на Истанбул, столицата Анкара и западния град Измир, съобщава ДПА. Президентът Ердоган в речта си тази вечер пред свои привърженици пред президентския дворец в Анкара се подигра на протестиращите с думите: „Доколкото виждам, онези пак са наизлезли с тенджерите и тиганите“.

социални бутони

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.