18.04.2017 | 0:01
Стотици в Истанбул за Ердоган: Убиец! Крадец!
Около 2 хиляди протестиращи се събраха в Бешикташ

Стотици хора излязоха тази вечер по улиците на Истанбул да протестират срещу резултата от спорния референдум за въвеждане на президентска система в Турция, в който хората, отговорили с „да“, печелят с незначителна преднина, предаде ДПА.

Около 2 хиляди протестиращи се събраха в Бешикташ в центъра на Истанбул и скандираха: „Крадец, Убиец, Ердоган!“ Други дрънкаха с тенджери в знак на протест. Няма съобщения за сблъсъци с полицията.

В „Кадъкьой”, квартал в азиатската част на града, хиляди демонстранти развяваха постери, на които пишеше: „Не“-то не е приключило, а тепърва започва.“ Организаторите на демонстрацията обясниха, че хората са против измамите, несправедливостта и кражбата на гласове.

Критици на управляващите протестираха и в други квартали на Истанбул, столицата Анкара и западния град Измир, съобщава ДПА. Президентът Ердоган в речта си тази вечер пред свои привърженици пред президентския дворец в Анкара се подигра на протестиращите с думите: „Доколкото виждам, онези пак са наизлезли с тенджерите и тиганите“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране