19.10.2017 | 20:11
Стрелецът от Лозенец е синът на Златистия
Оръжието е собственост на сина на Долорес Арсенова

Синът на Златко Златев – Златистия е задържан и ще получи обвинение за стрелбата в столичния кв. „Лозенец“. Заради инцидента беше задържан и синът на бившия министър в правителството на НДСВ Долорес Арсенова Калоян.

Според версията на разследващите оръжието е собственост на Арсенов, който в злополучния ден е празнувал раждането на бебе. В компанията му бил Йордан Златков, за който се смята, че е произвел изстрелите. Деянието му е окачествено като проява на хулиганство с особена дързост и цинизъм.

Оръжието, с което е стреляно, е законно. Калоян Арсенов е разпитан като свидетел и е освободен. Възможно е Арсенов също да бъде обвинен за неправилно съхранение на пистолета.

Свидетел на стрелбата е бил певецът Радо Шишарката, известен с хита си „Тигре, тигре“ през ’90-те години. Пред Нова тв той обясни, че е бил поканен да пее на празненството по случай роденото дете на 30-годишния Калоян.

„Чуха се два-три изстрела. Разбрах, че момчето, което е стреляло, си е играло с пистолета и е стреляло неволно. Имаше употребен алкохол“, разказа фолкпевецът.

Инцидентът стана на ул. „Цветна градина“ като един от куршумите е улучил прозореца на апартамент на първия етаж на близка кооперация. В този момент в него било младо семейство с бебето си, което не е пострадало.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране