Валери Симеонов подаде оставка!
Като причини той обяви "продължаващата медийна кампания"
03.12.2017 | 15:31
Студентският съвет на УНСС плаши с полиция Фейсбук страница заради ироничен колаж на Пеевски
Бареков сам платил лекцията си пред вече пародийния ВУЗ

Студентският съвет на УНСС излезе с декларация по повод медийната буря около организирането на лекцията за свободното слово и фалшивите новини с Николай Бареков. Събитието се проведе на 1 декември в сградата на университета, а там евродепутатът обяви, че ще прави конгломерат от частни медии и че напуска политиката.

В декларацията си Студентският съвет посочва, че лекцията е била организирана и заплатена от партията на Европейските консерватори и реформисти. Такава партия всъщност няма и вероятно става въпрос за групата в Европейския парламент със същото име, в която Бареков членува като депутат.

Втората точка на декларацията гласи: „Въпрос на личен избор е дали да се присъства на подобно събитие, или не.“ Също така СС на УНСС се разграничава от протестите своя колега Кезим Медев, който е член на Съвета, макар и наричан „Формален“ такъв.

Студентският съвет на УНСС, организирал лекцията за свободното слово, е пратило и жалба до полицията с искане колаж от мрежата да бъде свален. Става въпрос за картинка, качена в страницата „Наука и критично мислене“. Тя е ироничен колаж с Делян Пеевски, който кани студенти на лекция с тема „Как да опазим банковата сигурност от мафията, която е превзела властта“. Фиктивната дата е 1-ви януари, а участници освен Пеевски са: Братя Маргини, Митьо Пищова и Сашка Васева.

Студентите от УННС явно не са си организирали лекция по чувство за хумор, след като са се засегнали от този ироничен колаж.

Дори преди да молят полицията за помощ, те са писали на страницата на „Наука и критично мислене“ и са заплашвали с адвокати. Заплахата идва от Даниел Парушев – член на СС на УНСС и политик – председател на младежкото движение на „Гергьовден“.

„Определям себе си като блогър и смятам всяка заплаха, ултиматум и заповед да трия мои текстове и колажи за остро нарушаване на свободата ми на слово. Особено, когато заплашващият ме е младежки лидер на Движение Гергьовден и с амбиции за политическа кариера. Недопустимо е политик да поставя ултиматуми и да заплашва!“, е написал Йордан Стефанов, който списва блога „Наука и критично мислене“.

бутони към социални мрежи


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране