14.11.2017 | 0:01
Сватба на годината: 22-годишен украинец се ожени за 80-годишната сестра на баба си, причината е смайваща
Младежът не искал да воюва в Донбас

Във Виница, Украйна, 22-годишен мъж се венча за 80-годишната сестра на баба си. Сватбата се състоя два часа след като влюбените подадоха необходимите документи, за да се извърши церемонията.

Сватбеният ден съвпадна с датата, на която той и баща му занесоха документите в градския комисариат, за да свидетелстват, че не може да отиде на военна служба в Донбас, предават украински медии. На 25 октомври украинецът получил призовка за армията, а на 31 октомври, след сватбата, той не празнувал, ами решил веднага да отиде при военните. Младоженецът заявил пред наборната комисия, че е женен за инвалид и поради тази причина не трябва да припарва до бойни действия като им показал и брачното свидетелство.

„Наборникът бе доведен от собствения му баща, който заяви: „Той няма да отиде в армията, защото е женен и жена му е инвалид първа група“. Това ме порази най-много“, разказа Александър Данилюк – военен комисар към Министерството на отбраната на Украйна.

Според думите на бащата на младоженеца, той много харесва и се радва на невестата си. Макар че бракът е регистриран, военните имат намерението да го оспорят в съда, защото имат основания да го смятат за фиктивен. Те са убедени, че по този начин жителят на Виница се е опитал да избегне службата в армията.

Бракът се явява фиктивен, ако двамата са се обвързали без да имат всъщност намерението да създават семейство и да изпълняват задълженията си на съпрузи“, коментира служител от съда.

При всички случаи младият мъж може да бъде призван в редиците на въоръжените сили на Украйна до 27-годишна възраст. Значи, той трябва да внимава и да следи за здравето на жена си, защото за да се измъкне той от военната служба, тя трябва да бъде жива поне още 5 години.

1 коментар

  1. нормално каза:

    Ама това не е ли кръвосмешение?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране