11.08.2017 | 0:01
Свидетел по Суджукгейт: Плашат ме с ”Групата на Вълка”
Кирил Костов се движи си охрана
Още един свидетел срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов по Суджукгейт се оплака от натиск срещу него и семейството му. Кирил Костов, който подаде сигнала срещу Мартинов, твърди, че не само жалбите срещу него не спират и е проверяван постоянно от институциите, но получава и заплахи за живота си.

След като свидетелствал, животът му напълно се е променил – вече се движи с охрана. „Последния път ми изпратиха едни снимки, групата на Вълка колко хора е отстранила последните няколко дена. „Групата на Вълка” е от един филм, който сега тече по една българска телевизия и там групата на Вълка извършва убийства”, разказа бизнесменът пред bTV.

Семейството му пък било подложено на постоянни проверки. „На 27 юли в обекта при съпругата ми сядат като клиенти служители на НАП, обслужени са, платили са си сметката с касов бон, всичко нормално. Впоследствие се представят като служите ни НАП, каквито са и започват проверка”, каза още Костов.

По думите му проверката приключила без нарушения. Започнала обаче нова, този път на него и съпругата му като физически лица. Той изключи проверките да са случайност. „Живко Мартинов твърди, че директорката на НАП Варна е негово назначение, имат и други позиции, шефът на Ревизиите има близки отношения с него и ред други високопоставени служители на НАП контактуват с тия хора”, каза още бизнесменът.

От Приходната агенция коментираха пред телевизията, че проверките са по сигнал, получен преди Кирил Костов да стане свидетел на прокуратурата, и не може да се търси връзка между двете събития.  Неотдавна и друг бизнесмен – Тихомир Атанасов, се оплака, че е бил подложен на натиск от приближени лица на Мартинов. Атанасов даде показания срещу него, в които заявява, че е бил принуден да заплати глоби за над 700 000 лева за откраднати имоти.   На бившия добрички депутат от ГЕРБ, който беше принуден да напусне парламента, след като главният прокурор му поиска имунитета, бяха повдигнати 6 обвинения и беше пуснат на свобода срещу 45 000 лева гаранция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране