15.03.2018 | 0:01
Свирен ли е мачът за ЧЕЗ? Гинка иска разрешение от КЗК
Купувачът на електроразпределителното дружество подаде уведомление за сделката

Днес, 14 март, „Инерком България“ подаде уведомление по реда на чл.79, ал.1 от ЗЗК за осъществяване на концентрация по чл.22, ал.1, т.2 от Закона за защита на конкуренцията, чрез придобиване на контрол от страна на „Инерком България“ ЕАД върху предприятия от групата на „ЧЕЗ а.с.“ в Република България. Това обявиха в официално съобщение до медиите от компанията-купувач на електроразпределителното дружество.

„Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договор за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между „ЧЕЗ а.с.“ и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс Би Ви“ от една страна като Продавачи, и „Инерком България“ ЕАД като Купувач.

Припомняме, че тази стъпка беше тема на проведените в средата на миналата седмица разговори в Прага между „Инерком България“ и „ЧЕЗ а.с.“, както и че тя е изискване по вече подписания договор между двете страни“, се казва още в съобщението на „Инерком“ по повод искането за одобряване на сделката от Комисията за защита на конкуренцията.

 

2 коментара

  1. Метовски каза:

    На никого неизвестната до вчера Гинка,бръкна и то надълбоко в г..а на управляващите държавата ни.Тя показа,че с петдесет хиляди лева наличност във „фирмата“си,може да бъде фактор за дереджето на близо три милиона българи.Разбира се,мощното рамо й позволи да си осъществи някогашната мечта,тя да казва,накъде да се движи ел.ток.

  2. Иван Маслинков каза:

    ТЪЖЕН СЪН: Като чета горният текст ме обхваща страх и си поставям въпроса:“ Какво ще стане с България ако утре узнаем , че Пенка от Горно Надолнище е закупила страната и е станала неин собственик ? “
    Не ми поставяйте въпроса дали това е възможно !.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране