29.08.2016 | 0:01
Тайната на дългия живот? Търпение, просто търпение
145-годишният Мбах Гото е роден през 1870 година

Най-възрастният човек на света е индонезиецът Мбах Гото. Той е на 145 години, роден е през 1870 година.

Гото казва, че започнал да се приготвя за смъртта си през 1992 година и дори си имал надгробен камък, но 24 години по-късно той е все още жив. Той е надживял всичките си 10 братя и сестри, четирите си съпруги и децата си.

Въпреки впечатляващата си възраст, Гото казва пред регионална новинарска радиостанция, цитирана от „Independent“: „Това, което искам, е да умра“. През последните три месеца здравето му става все по-крехко, той има нужда да бъде хранен с лъжица и някой да му помага, за да се изкъпе.

Официалните лични документи на Гото показват, че той е роден на 31 декември 1870 година. Ако това е вярно (достоверността на документите все още не може да бъде потвърдена от независим източник), той ще спечели титлата за най-възрастният човек на света, която в момента принадлежи на французин, починал на 122 години.

Столетникът, от Централна Ява, казва, че е прекарва времето си като слуша радио, защото зрението му е отслабнало и вече не може да гледа телевизия. Когато го попитате каква е тайната на дългия живот, той отговаря: „Рецептата е просто търпение“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране