05.12.2016 | 10:22
Така наречената Кобра безспорно е приличен боксьор, но…..дайте му сериозен съперник и е дотук!
Не харесвам изкуствено приповдигнатото му патриотарство, не харесвам, че му уреждат слаби съперници и на всичкото отгоре им плащат, за да не се напрягат

Понеже повече от 20 години съм се занимавал със спортна журналистика, мисля, че имам право да изразя мнение за „великия“ боксов триумф вчера. Така наречената Кобра безспорно е приличен боксьор, но…..дайте му сериозен съперник и е дотук. Промотираният от властта спортист няма никакъв шанс срещу някой от топ 10 на Щатите например.

Не харесвам изкуствено приповдигнатото му патриотарство, не харесвам, че му уреждат слаби съперници и на всичкото отгоре им плащат, за да не се напрягат. Не му харесвам неумението да губи като истински мъж, дори когато е проснат като прани гащи на подиума. Споменете си мача с Кличко. Не харесвам криминалното му минало, не харесвам приятелския му кръг, който също е от криминални типове, само че политици. Не харесвам и това, че на времето, докато са били по лагери, заедно с брат си са прескачали терасите на хотелските стаи, за да крадат.

За последното има достатъчно свидетели, работили в ония години с двамата боксьори. Не по-малко отвращаващо е, че двамата братя са се подвизавали и като платени биячи. Идва ми в повече напъна на Тервел да се прави на професионалист. Хората от бранша го знаят какъв страхливец е, на когото с месеци търсиха толкова слаб боксьор, за да стартира професионално с победа. Да, България има прекрасен боксьор в тежката категория и той се казва Петър Белберов.

Едно интелигентно момче, за което тепърва ще се говори. Между другото на спаринга преди великия професионален старт на Тервел Петьо го преби като куче от бой. Дори му отвори здрава аркада, която постави под съмнение летящия старт на втория Пулев. И накрая, моля ви не ми изтъквайте патриотично патетични аргументи, че Кобрата е национална гордост и ние не умеем да се радваме и да уважаваме великите си спортисти. Нито Пулеви са велики, нито се горедя с тях, нито смятам, че те точно заслужават да са лицата на България.

Иво Димитров

1 коментар

  1. Ник каза:

    Може и да си прав,но просто си кажи мнението за младия боксьор,без да го противопоставяш на когото и да е.Това ни яде нас българите.Защото за Кличко също има доста,какво да се каже.Като малки и ние крадяхме,сега живеем достойно,поне повечето от нас.Та,човек без грешки няма и не е добре да се хвърлят камъни. И не понасям,когато се хули патриотизма на когото и да било!Дай ми най-светоният и честен шампион,ако не е патриот..за какво е на света?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране