04.04.2017 | 0:01
Татяна Дончева бие шута на Първанов, отива при Христо Иванов
Лидерката на „Движение 21“ се цани за тайна коалиция

Лидерката на „Движение 21“ Татяна Дончева планира скоро шумен развод с АБВ, а после – съвместно съжителство с партията на Христо Иванов „Да, България“. Сложният политически маньовър на социологическите лилипути е бил обект на преговори в закътано столично заведение, издадоха бивши съратници на Дончева, които я напуснаха покрай реденето на депутатските листи. Под сурдинка те се кълнат, че в ресторантче на бул. „Дондуков“ вече се обсъждали параметрите на бъдещата дясна коалиция „Темида“, подсигурена с американски пари.

Измяна

Информациите за коварното предателство вече са стигнали и до ушите на лидера на АБВ в сянка Георги Първанов. Азбукари коментираха, че президентът отдавна се опасявал, че Дончева иска да го използва само като ракета-носител за попадане в 44-тия парламент, но нямало какво да направи, тъй като и неговото положение съвсем не било розово. Първанов беше наритан в ъгъла както от БСП, така и от партньорите си от ГЕРБ заради нелоялно отношение и предателства, реализирани и в двете посоки, но по различно време. Така партията на Дончева се превърна в спасителния пояс за оцеляването на т.нар. президентска партия.

„Още преди изборите се чу, че Дончева май крои някакви подобни следизборни планове с Христо Иванов. Но реално нямаше какво да се направи“, обясни в откровен разговор човек на азбукарите, който помоли за анонимност.

Коалиция „Пър-Дон“

Хора от столетницата пък не скриха радостта си от провала на отцепниците от БСП – Първанов и Дончева, които дружно взеха едва 1,55% от народния вот. Червени активисти дори кръстиха тяхната ялова коалиция „Пър-Дон“. Служители на „Позитано“ 20 коментират, че двамата се били хванали един за друг като удавници за сламка, но и това не помогнало да изчезнат от политическата карта на България.

На дузпата

„То е ясно, Татяна ще бие дузпата на Първанов и Петков до дни. Вероятно скоро ще обяви и новите си намерения“, прогнозира висш партиен функционер на столетницата. Той също потвърди ширещата се политическа мълва за готвена нова дясна коалиция „Темида“, подсигурена с американски пари. Каква ще бъде ролята на устатата юристка в нея, засега оставало загадка.

социални бутони


4 коментара

 1. Димов каза:

  Чичко Прокопиев е отпуснал пари за още един политик, който поне знае как изглежда парламента отвътре.

 2. Захариев каза:

  Да избереш Христо Иванов за съюзник, е все едно да скачаш без парашут!

 3. Иван каза:

  Не е могла да захлеби добре при Първанов и сега отива при Христо Иванов, защото зад него стоят парите на Прокопиев.

 4. Бай каза:

  хахахаха групата около този Иванов става все по-фрапантна :)))

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране