13.04.2018 | 10:37
Татяна Дончева: Пеевски държи на каишка половината от министрите
Бойко Борисов се е натресъл в цялата тази ситуация и няма как да се справи
Премиерът Бойко Борисов сам се натресе в една ситуация, от която излаз няма, коментира в ефира на БТВ Татяна Дончева. Тя направи безпощаден анализ на реалната политическа и икономическа обстановка в страната ни, според която всички институции са в колапс и не работят, защото властта назначава там некадърни и мързеливи хора.

„Последният истински разбирач в системата на затворите почина преди две години – това бе ген. Петър Василев. В последните 10 г. там цари кадрова криза, която се задълбочава. Зам.-министър там е от квотата на патриотите, който има странна биография, но никога не е работил в системата на затворите. Е, него са го харесали за заместник на системата, от която си няма хабер понятие. Примерите за некадърнци са много – министъра на правосъдието примерно не е работила в него, финансовият министър пък се отнася презирително и подигравателно към всички. Един от последните кадърни спецове в системата на затворите беше братът на Пламен Орешарски Милети, когото уволниха само защото му бил роднина. Сега сектора е поверен на пълни неграмотници“, коментира тя хаоса по повод на бягството на двама рецидивисти от Софийския затвор.

Според нея това е илюстрация на разрушението на българските институции, което тече от 10-15 години. „Има драматична загуба на институционален капацитет в България. Държавните ведомства работят хора, които не са подготвени да работят за това, за което им се плаща. Има цели сектори, които се ръководят от началници, които знаят по-малко от своите подчинени. Такава липса има и в здравеопазването, проблемът с ТЕЛК-а съществува, има хора, които мамят там. У нас изглежда, че има много нерешими проблеми, защото сме ги дали в ръцете на дилетанти. Познавачите или измряха, или сами напуснаха, защото бяха жестоко наритани“, каза още лидерът на „Движение 21“.

Според нея политическите назначения на некадърници продължават. „Давате държавата на мутрите да я управляват и после казвате: Ау, какъв ужас! Днес вият като линейки едни журналисти и политолози, които активно съдействаха всичко това да се случи. Сега се ослушват и казват: „Я, тука няма да разваляме сделките на Пеевски“. Защо? Ами защото Пеевски държи на верижка половината кабинет“, категорично отсече Дончева и допълни: „Борисов се е натресъл в цялата тази ситуация и няма как да се справи“.

„Няма как да бъде измислено правителство, по-зависимо от външни интереси. Когато външните интереси ви знаят сметките в чужбина, далаверите тук, миналото, вие сте абсолютно прочетена книга”, категорична беше тя.


2 коментара

  1. Иван Маслинков от Сливен каза:

    НЕ ПОЗНАВАМ ГОСПОЖА ТАТЯНА ДОНЧЕВА,НИТО ЗНАМ НА КОЯ ПАРТИЯ ТЯ ПРИНАДЛЕЖУИ ,НО ЧЕТЕЙКИ ГОРЕИЗЛОЖЕНОТО ОПИСАНИЕ ВИЖДАМ СЪСТОЯНИЕТО НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ .ИМА ГОЛЯМА ДОЗА ДОСТОВЕРНОСТ В ТОВА ОПИСАНИЕ.

  2. МП каза:

    За сведение на г-жа Дончева. По отношение лицето Минети Орешарски, това са някои факти, които г-жа Дончева умишлено игнорира.Лицето М.Орешарски бе оповестен като доносник на бившата ДС.Той не бе уволнен, а се пенсионира по собствено желание, за да си вземе 20те брутни заплати. М.Орешарски след преместването му от Бобов дол в София забрани на надзирателите да влизат при лишените от свобода с палки и др. помощни средства. Това нещо се контролираше от к-н А.Ангелов, тогава комендант на Затвора, сега пенсионер и титулуващ се като подполковник. Назначи зет си за надзирател в затвора София- въобще не е конфликт на интереси. Претендираше за мястото на ген.Василев, но се пенсионира, а не е бил уволнен,взе си 20те брутни заплати . Още на следващия ден, след като се пенсионира, М.Орешарски се яви в съда като адвокат на Галевите. За ген.Василев е права, че бе компетентен по отношение на затворното дело.
    Понеже сега сектора е поверен на пълни неграмотници“, коментирайки тя хаоса по повод на бягството на двама рецидивисти от Софийския затвор, г-жа Дончева да провери кой бе председател на Комисията за прилагане на чл.70 от НК през 2010 година и предложи и освободи Пелов с 7 години остатък от присъда от 20 години лишаване от свобода по чл. 116 от НК.Дали ще твърди, че неграмотници са били и тогава? Няма нищо лично. Само факти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране