26.09.2016 | 17:16
Тегленето на тотото – вече по bTV
От БНТ засега няма никакъв анонс за промяната.

Тегленето на тиражите за по-голямата част от игрите държавния български спортен тотализатор (БСТ) вече ще бъде в ефира на bTV. Така за първи път в 59-годишната история на тотото, то се доверява на друга телевизия, освен БНТ. Всъщност, досега имаше само едно леко отклонение, когато тотото се управляваше от Ирена Кръстева – тогава тегленето се излъчваше за кратко от „Диема“.

От 2 октомври в bTV ще се теглят числата и знаците на най-популярната игра – „6 от 49“, а така също и за игрите „5 от 35“, „Тото Джокер“, „Втори тото шанс“ и новата „Тото 2 – Рожден ден“. В ефира на БНТ би трябвало да останат само „6 от 42“ и „Тото 2 – Зодиак“. На сайтовете на спортното министерство, което е принципал на тотализатора, и на самия тотализатор, няма нищо по въпроса с промяната.

Според съобщението от bTV обаче излиза, че само традиционните „6 от 49“, „5 от 35“ и „Тото Джокер“ ще бъдат теглени, както и досега – в четвъртък и неделя. „Рожден ден“ ще е в понеделник и петък, „Втори тотошанс“ за „5 от 35“ – в сряда, а „Втори тотошанс за „6 от 49“ – в неделя. „Ефирът на bTV ще бъде новият дом на част от игрите на Български спортен тотализатор от 2 октомври 2016 г. Тегленията на печелившите числа ще се излъчват на живо пет пъти седмично, като най-обичаните игри – „6 от 49“ и „5 от 35“, ще продължат да се излъчват както досега в четвъртък и неделя. Водещ на предаването ще бъде Део, а към него като ко-водещ ще се присъедини и чаровната Славена Вътова“, съобщават от bTV.

От БНТ засега няма никакъв анонс за промяната. На сайта на телевизията липсва и традиционната тв програма за следващата седмица, от която евентуално да се види дали и кога телевицията ще излъчва другите две игри на тотализатора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране