06.02.2017 | 19:37
Тенисист нокаутира съдия в мач за купа „Дейвис“ (видео)
17-годишният юношески шампион от "Уимбълдън" донесе служебна загуба за Канада

Канадската тенис надежда Денис Шаповалов накоутира съдията на стола в решаващия последен двубой на сингъл от мача за купа „Дейвис“ (неофициалното световно отборно първенство за мъже) срещу Великобритания. По този начин 17-годишният юношески шампион от „Уимбълдън“ донесе служебна загуба за страната си.

При разменени 2:2 победи в Отава, Шаповалов и Кайл Едмънд (Вбр) трябваше да решат крайния успех. Британецът водеше с 6:3, 6:4, а при 1:1 в третия сет Шапвалов сервираше и направи двойна грешка, с което загуби гейма. В яда си представителят на домакините изстреля топката, която държеше в джоба на панталонките си , напосоки, но тя удари рефера на стола Арно Габа в лявото око. Габа получи спешна помощ, но трябваше и да бъде откаран в болница. Преди да тръгне за болницата, съдията обяви, че присъжда служебна загуба на Шаповалав в мача.  Така Великобритания продължава след победа с 3-2.

„Срамувам се от постъпката си. Такова нещо никога няма да се повтори. Поведението ми е недопустимо. Извиних се лично на рефера. За щастие той не е пострадал сериозно“, каза Шаповалов, а от международната федерация по тенис (ITF) заявиха, че в действията му не е имало зла умисъл.

Другите резултати от Световната група: Германия – Белгия 1-4, Австралия – Чехия 4-1, САЩ – Швейцария 5-0, Япония – Франция 1-4, Сърбия – Русия 4-0, Хърватия – Испания 2-3, а в момента се доиграва последният двубой. В него Аржентина и Италия са 2-2 и Гуидо Пея (Арж) ще играе срещу Андреас Сепи (Ит).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране