13.04.2018 | 12:29
Тежка катастрофа с автобус на „Ивкони“ на „Тракия” при Вакарел, има жертви
Над 20 души са пострадали, 11 линейки са на мястото на инцидента

Тежка катастрофа с пътнически автобус е станала на магистрала „Тракия“. По неофициална информация има загинали и много ранени. Сигналът за инцидента, който е станал в района на разклона за Вакарел, е подаден около 11.25 часа, съобщиха от МВР.

По неофициална информация автобусът, който е на фирма „Юнион Ивкони“, се е обърнал в платното в посока София и има жертви.  От МВР обаче към момента не потвърждават официално, че има загинали.

Към мястото на катастрофата са изпратени 11 линейки и екипи на полицията.

От Спешна помощ съобщиха, че има над 20 пострадали, като част от хората все още са в преобърнатия автобус. Екипи от пожарникари режат ламарините, за да извадят затиснатите хора. Линейки са тръгнали от Ихтиман и Елин Пелин, както и от София. Пострадалите се транспортират в УМБАЛ „Света Анна“ и „Пирогов“.

Един от пострадалите разказа, че автомобил е ударил автобуса отстрани, при което шофьорът е изгубил контрол и автобусът е влязъл в канавката, след което се е преобърнал. От кадрите на място се вижда, че на платното на магистралата има лек автомобил „Рено“ с плевенска регистрация, чиято дясна предна част е потрошена.

Шофьорът на автобуса не направи нищо, с което да ни застраши“, категоричен беше очевидецът.

Движението в участъка в посока София временно е спряно. На мястото на инцидента е предприета организация от Пътна полиция за осигуряване на трасе за спешните екипи.

Министърът на транспорта Ивайло Московски назначи проверка на фирмата-превозвач.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране