20.06.2016 | 21:42
Тежки инциденти на пътя взеха нови жертви
8-годишно дете почина след сблъсък между каруца и мотор

Тежки катастрофи в страната взеха поредните си жертви. Трима души загинаха при тежък пътен инцидент на пътя Пловдив – Асеновград рано в понеделник сутрин.  По първоначални данни БМВ с кърджалийска регистрация е навлязло в лентата за насрещно движение и се блъснало челно в таксиметров автомобил с пловдивска регистрация.  Колите са излетели от пътя и са попаднали в строителен обект, разказват работници, станали свидетели на инцидента. На място са загинали водачът на първата кола, шофьорката на таксито и неин спътник. Установява се самоличността на тримата.

В района на бившите хали на улица „Бяло море“ в Пловдив 36-годишен водач е блъснал ученичка. Девойката е на 15 г. и е без видими сериозни травми, но е откарана в болница за допълнителни прегледи и изследвания. Отново в Пловдив микробус удари отзад „Фиат“ и се запали на един от най-оживените булеварди – „Цар Борис Обединител“. За щастие няма тежко пострадали. Днес е черен ден за Пловдив, рано сутринта трима загинали край града, а няколко часа по-късно още една катастрофа, коментираха полицаи. В неделя загина още един пловдивчанин, след като се забил с форда си в метална ограда на имот между Перущица и Йоаким Груево.

Осемгодишно дете почина, а 7-годишното му братче е с опасност за живота след катастрофа между мотор и каруца. Момиченце на 5-годинки е освободено за домашно лечение. Инцидентът е станал в събота вечерта между садовските села Милево и Поповица. Мотоциклет „Ямаха“ е блъснал отзад каруца, пълна с жители на село Селци. Травми са получили и 25-годишният моторист от село Мирово, и спътникът му, на 24 години, които са настанени в болница за лечение. При друга катастрофа в Пловдивско моторист, който се е движил с висока скорост, се блъснал в електрически стълб. 44-годишен мъж и 15-годишен младеж от гр. Съединение са настанени в болница.

Състоянието на мъжа е критично. Все още не е установено кой от двамата е управлявал мотора. Автомобил и мотор катастрофираха вчера край Кресна. Мотористът е изпуснал управлението над превозното средство и се е сблъскал с лек автомобил. Кракът му е счупен. Заради инцидент в събота вечерта в село Калояново още един моторист е с опасност за живота. Превозното му средство без регистрационни табели е преминало през лентата за насрещно движение и се блъснало в метална врата на частен имот. Дрегерът е отчел близо 2,40 промила алкохол в кръвта на 27-годишният водач.

55-годишен мъж от София загина при катастрофа на пътя Тетевен-Рибарица. Той позволил на 13-годишно момче да кара собственото му АТВ и се качил при него. Тийнейджърът се движил с несъобразена скорост, возилото излетяло от пътя и се блъснало в железобетонен стълб. От удара собственикът пострадал тежко и бил откаран в тетевенската болница, където по-късно починал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране