23.05.2018 | 10:38
ТИР преобърна градски автобус край Лозен, 12 души са в болница

Сигнал за пътен инцидент е подаден малко след 7.20 часа тази сутрин. По първоначални данни на АМ „Тракия“, 3 км, в посока София, ТИР е ударил отзад автобус, по линията Лозен – София. Камионът е изпреварвал автобуса. След удара автобусът се е преобърнал.

Според данните до момента двама са с по-тежки наранявания, съобщиха от МВР. Единият от тях го транспортират към „Пирогов“. Други десет души са по-леко ранени. Те са получили медицинска помощ на място. По-късно бе уточнено, че 60-годишен мъж е хоспитализиран с травма на главата в болница „Света Анна“ в столицата. Две жени са постъпили в „Пирогов“ с наранявания на долните крайници. 4-годишно дете е без наранявания, но е със силна уплаха и затова ще бъде хоспитализирано.

25 души са пътували в градския автобус, който се е движел по линия №7 от Долни Лозен към Гара Искър. Шофьорът, предизвикал катастрофата, е турски гражданин. Движението е ограничено, регулира се от пътни полицаи. Екипи на „Пътна помощ“ и на полицията се опитват да изкарат 17-тонния тир от магистралата, така че да не затруднява движението в платното към столицата. По данни от пътна полиция, временно движението ще бъде отбивано през Лозен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране