11.11.2019 | 14:08
„Топлофикация Перник“ АД се насочва към екопроекти
За съвместното изгаряне на въглища и биомаса ще бъдат частично преустроени парогенераторите 4 и 5, уточнява инж. Любомир Спасов

„Топлофикация Перник“ АД инвестира в нови съоръжения и подобряване на топлопреносната си мрежа. Дружеството насочва сериозни инвестиции в новото си начинание, а именно при работа на горивна инсталацията за комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия да се добави допълнително гориво – биомаса. Този проект е нов за града и се очаква да доведе до подобряване на екологията и опазването на околната среда.

Относно самия проект, директорът на Топлофикацията инж. Любомир Спасов отбеляза, че той е комплексен и за реализирането му е необходимо да бъдат изградени нови съоръжения, в които ще се извършва смилането на биомасата.

„За съвместното изгаряне на въглища и биомаса ще бъдат частично преустроени парогенераторите 4 и 5“, уточнява инж. Спасов.

Покрай създалото се общественото напрежение преди месеци в град Перник, Ръководството на Топлофикацията прецени, че е по-добре да се откаже за момента от намерението си да оползотворява РДФ и процедурата по разглеждане на инвестиционното намерение бе прекратена.

През тази година предприятието извърши редица подобрения по своите съоръжения и топлопреносната мрежа с цел да осигури по-спокоен отоплителен сезон. „Работим в посока да минимизираме авариите, за да не създаваме неудобство на нашите абонати“, категоричен бе пред нас инж. Спасов. За да отговорят адекватно на изискванията на ЕС, от ръководството залагат на нови модели на работа, чрез които ще се подобри екологията и финансовото състояние на предприятието

„Благодарение на програмата за „Лоялни клиенти“ и редицата подобрения, които направихме не само нашите абонати плащат редовно сметките си, но и отчитаме значителен брой нови клиенти, присъединили се към нашите услуги, допълни директорът на „Топлофикация Перник“ АД.

2 коментара

  1. Винкел мен каза:

    А бе каквото и говорят за ТЕЦО, без ТЕЦО нема Топло зимъска.

  2. Перничанин каза:

    Крайно време беше, дано е истина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране