Зареждане

Напишете

ГАЛЕРИЯ

Този министър на икономиката спешно да си дава оставката!

share

Този министър на икономиката спешно да си подаде оставката, защото държавата ще бъде съдена за рейдърство по казуса ”Дунарит” – не у нас от този прокурор, а в чужбина. Това коментира в страницата си във ”Фейсбук” Илиян Василев.

Не съм сигурен за подробностите, но ето една хипотеза след като вчера срочно бе погасен дълга на Дунарит пред ДКК. С което усилията на този министър се провалиха, а заедно с това и неговата роля, пише експертът и продължава:

Схемата на Пеевски не само се провали, но Корпулентният вероятно е загубил/спечелил пари. И ако не са негови – на банките, които са му ги дали, да им честитим обслужването на корпулентния. В стремежа си да купи повече дълг на „Дунарит“ и така да овладее предприятието, с голяма вероятност, той е купувал дълг на „Дунарит“ с някакъв дисконт.

След това, като е видял, че с личната си корпулентност не може да остане незабелязан – а за такива операция по рейдърство е от ключово значение да останете зад кадър възможна най-дълго време – е прехвърлил дълга на ДКК. Ако е за толкова колкото го е купил /с дисконта/ – е загубил, ако ДКК го е купила по номинал /още тогава Пеевски си е взел своето/ и рискът изцяло е минал за сметка на ДКК.

Кой може да нарежда да се прави такава безумна операция – ако е министърът – да бяга спешно с оставката и за белезници. При погасяването на дълга от „Дунарит“ се погасява по номинал. Важното е, че някой помага на Дунарит зад кадър. И Пеевски и Цацаров и Доган си имат финансово състоятелен опонент.

А този министър изгоря – като бушон. Той друга роля е и нямал. Защо им трябваше на Борисов и Томислав Дончев да се излагат с обслужването на тезите на Пеевски. Отговорът е във вятъра – „корупция, корупция, корупция“. Както едно време се шегувахме на митингите за сваляне на Пеевски към властта – „Сами ли ще го оттеглите, или ние да идваме с тоягите“.

социални мрежи

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.