31.08.2017 | 17:49
Този министър на икономиката спешно да си дава оставката!
Защо им трябваше на Борисов и Томислав Дончев да се излагат с обслужването на тезите на Пеевски?

Този министър на икономиката спешно да си подаде оставката, защото държавата ще бъде съдена за рейдърство по казуса ”Дунарит” – не у нас от този прокурор, а в чужбина. Това коментира в страницата си във ”Фейсбук” Илиян Василев.

Не съм сигурен за подробностите, но ето една хипотеза след като вчера срочно бе погасен дълга на Дунарит пред ДКК. С което усилията на този министър се провалиха, а заедно с това и неговата роля, пише експертът и продължава:

Схемата на Пеевски не само се провали, но Корпулентният вероятно е загубил/спечелил пари. И ако не са негови – на банките, които са му ги дали, да им честитим обслужването на корпулентния. В стремежа си да купи повече дълг на “Дунарит” и така да овладее предприятието, с голяма вероятност, той е купувал дълг на “Дунарит” с някакъв дисконт.

След това, като е видял, че с личната си корпулентност не може да остане незабелязан – а за такива операция по рейдърство е от ключово значение да останете зад кадър възможна най-дълго време – е прехвърлил дълга на ДКК. Ако е за толкова колкото го е купил /с дисконта/ – е загубил, ако ДКК го е купила по номинал /още тогава Пеевски си е взел своето/ и рискът изцяло е минал за сметка на ДКК.

Кой може да нарежда да се прави такава безумна операция – ако е министърът – да бяга спешно с оставката и за белезници. При погасяването на дълга от “Дунарит” се погасява по номинал. Важното е, че някой помага на Дунарит зад кадър. И Пеевски и Цацаров и Доган си имат финансово състоятелен опонент.

А този министър изгоря – като бушон. Той друга роля е и нямал. Защо им трябваше на Борисов и Томислав Дончев да се излагат с обслужването на тезите на Пеевски. Отговорът е във вятъра – “корупция, корупция, корупция”. Както едно време се шегувахме на митингите за сваляне на Пеевски към властта – “Сами ли ще го оттеглите, или ние да идваме с тоягите”.

бутони за споделяне


loading...


loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране