01.05.2017 | 13:21
Този сандък не може да е изтребител!
Макар че българската преса лъже като циганин на сватба- този самолет няма как да е 5-то поколение

Новината: Два самолета F-35 A извършиха демонстрационен полет и кацнаха в авиобаза Граф Игнатиево. Според медиите, това е най-новото поколение изтребител, почти невидим за радарите,  с уникално Стелт покритие. Самолетът е продукт на най-скъпата до момента оръжейна програма в цялата история на военна авиация. Самолетът  струва около 1,3 трлн. долара и е в България  в рамките на европейското турне на машината .

Коментар:  Свидетели сме на търговска обиколка с презентации. Макар че българската преса лъже като циганин на сватба- този самолет няма как да е 5-то поколение.

  1. Самолетите от пето поколение трябва да могат да летят на свръхзвук без форсаж. Това добиче не може – твърде е дебело.
  2. Самолетите от пето поколение трябва да могат да свалят такива от четвърто, а не обратното. Това добиче не може – твърде е бавно и мудно .
  3. Самолетите от пето поколение трябва да могат да носят значим боен товар във вътрешни óтсеци . Това добиче не може – твърде му е малък отсека (2 бомби + 2 ракети за близък бой).
  4. Самолетите от пето поколение трябва поне да могат да стрелят с оръдието си . Това добиче не може – от недопустимо големите вибрации, бързо губи целта и почва да стреля напóсоки.

Поколението му е 4 минус (-), с чудовищно скъпа поддръжка и стойност на летателен час.

За сметка на това обаче е идеално оръжие за изпразване на бюджетите на съюзниците в НАТО .

Иначе “Стелт “ технологията я видяхме още през миналия век в Сърбия.

Супер невидимия Ф-117 бе “ видян “ от допотопна радио-локационна система и след това мáса сърби му гледаха карантиите на живо. Сребърните йони на една проста ракета против градушка направо го “осветлѝха“ отвсякъде.

Та и този таралясник не е по-стока.

Тоя сандък, набит с електроника, може да е всичко друго, само не и изтребител. След Б-52 нищо свястно не са произвели краварите. Според класацията на индийския портал Global Conflict, F-35 е едва на 7-мо място.

Сега обаче следва да му се прави реклама и евентуално някой да си го купи, защото разходите по него са колосални и трябва да се избиват от нейде. Тук въпросът опира до: кой  каква комисионна ще прибере за трета ръка таралясници?

Източник: Фейсбук

3 коментара

  1. Димитър Йовчев каза:

    Людмиле,за теб и мен е боклук(сандък),НО за бойко е ,,супер,,той ,,разбира,,от самолети и пожарни маркучи,НЕ го обърквай,че той не се е поправил!

  2. до vadon каза:

    мога да ти кажа, че на никого не му пука кво мислиш

  3. vadon каза:

    Мога да кажа, че написалият материала и коментиращият са пълни идиоти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране