11.01.2017 | 0:01
Тръмп атакува борсовия спекулант Джордж Сорос
Милиардерът ще бъде обявен за „заплаха за националната сигурност на САЩ“

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп взе на мушка скандалния милиардер Джордж Сорос. Тръмп смята да обвини Сорос в „заплаха за националната сигурност на САЩ“, след като встъпи в длъжност в края на месеца, съобщи usapolitics24hrs.com.

Според Кремъл външният министър на Русия Сергей Лавров е бил помолен от преходния екип на новоизбрания американски президент да предостави всички налични информации, свързани със Сорос, позовавайки се на документ от 6 март 2014 година. Става дума за специално нареждане, подписано от президента Барак Обама, което носи името Блокиране на собствеността на определени лица, свързани с със ситуацията в Украйна. „Аз, Барак Обама, президент на САЩ, намирам, че действията и методите на лицата, които подкопават демократичните процеси и институции в Украйна, заплашват мира, сигурността, стабилността, суверенитета и териториалната цялост, допринасят за отнемане на имуществото й и представляват извънредна заплаха за националната сигурност и външната политика на САЩ и с затова обявявам извънредно положение за справяне с тази заплаха“, пише в него.

В съпътстващите документи, приложени към дипломатическото запитване пък, преходният екип на Тръмп заявява още, че 25 дни след подписването на въпросния документ от Обама, на 31 март 2014 година, дипломатически грами сочат, че Сорос, който се срещал с посланика на САЩ в Украйна Джефри Пайет наистина е работил за „подкопаването на процесите и институциите в Украйна“, като целял да овладее държавата. Той „създавал предпоставки за война“ със становището си, че „Планът за федерализация предложен от Владимир Путин на Ангела Меркел и Обама ще доведе до това, че Русия фактически ще влияе и контролира на източните региони на Украйна“. Всъщност „Планът за федерализация, подкрепен от президента Путин, канцлера Меркел и президента Обама би довел до мирно предаване на властта в тази страна – но заради нелегалната намеса на Сорос, се стига до масов конфликт и кръвопролитие, в което загиват 9600 души“, посочва usapolitics24hrs.com.

И допълва, че причината Обама да не обвинява Сорос за грубото нарушаването на заповедта му, е фактът, че милиардерът е спонсорирал Демократичната партия, която го направи президент с грандиозната сума от около 100 милиона долара.

С репутацията си на алчен милиардер от 90-те години, Сорос и преди е бил наричан от програмата 60 Minutes News „мистериозният“, тъй като в интервю с Стив Крофт споделя, че 1944 година е най-щастливата година в живота му, защото в края на Втората световна война той създава богатството си, благодарение на използваното конфискувано от нацистите богатство на евреите, изпратени в концентрационните лагери.

В момента светът на Сорос се срутва, а той използва президента Путин за плашило, за да премахне вниманието към неговите собствени престъпления. В момента Сорос използва финансовата си мощ, за да разруши републиканската партия, както това направи с демократическата. Единствената пречка в схемата му е Тръмп, който макар постоянно обиждан от соросовите фалшиви новинари, показа, че няма да подкрепи това подобно на нацизма чудовище, което ще разруши в името на света, обобщава що за човек е взел на мушка Тръмп usapolitics24hrs.com.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране