18.05.2018 | 9:37
Тръмп: ЕС е ужасен търговски партньор

Европейският съюз е ужасен търговски партньор на САЩ. Това е заявил американският президент Доналд Тръмп пред репортери след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенбърг. Репликата на президента е в отговор на изказване на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, предаде АП.

На срещата на ЕС на върха в София вчера Туск заяви, че на САЩ не може да се разчита. Тръмп от своя страна изтъква, че европейските търговски мита правят практически невъзможно внасянето на автомобили от САЩ, докато германски автомобили се продават в Америка без търговски бариери.

Европейският съюз е ужасен спрямо Съединените щати, що се отнася до търговията. Те са ужасни към работниците ни. Миналата година имахме търговски дефицит от 150 милиарда долара с Европейския съюз, заявява Доналд Тръмп.

Малко по-рано Държавният департамент на САЩ обяви, че Вашингтон няма да преосмисли позиция си за ядреното споразумението с Иран. И дори поиска създаване на международна коалиция срещу Техеран.

„Искаме да обединим много страни по света с изричната цел да гледаме на иранския режим през по-реалистична призма”, заяви говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

В четврътък европейските лидери обявиха на срещата си в София, че ЕС остава в сделката с Иран, като ще търси защита за европейските фирми.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране