13.02.2017 | 0:01
Тръмп иска да сключи с Путин „голяма сделка“
Изявлението на президента на САЩ, че страната му е също толкова кръвожадна като Русия, е безпрецедентно и неприемливо

Буш-младши гледал Путин в очите и успял да види душата му. Той сбърка. Барак Обама се опита да „рестартира“ отношенията с Русия, но до края на президентството му, Русия анексира Крим, разпали конфликт в други части на Украйна и запълни властовия вакуум, който Обама остави в Сирия. Доналд Тръмп изглежда иска да отиде по-далеч и да създаде изцяло нов стратегически съюз с Русия. Дали ще успее, или ще стане третия американски президент, който Путин ще надхитри?

Изявлението на президента на САЩ, че страната му е също толкова кръвожадна като Русия, е безпрецедентно и неприемливо. Тези думи са подарък за пропагандистите на Москва. А фактът, че г-н Тръмп счита, че Путин много може да предложи на Америка, означава, че той погрешно оценява не само мощта и интересите на Русия, но и значението на това, което Америка трябва да даде в замяна.

Желанието за „голяма сделка“ с Владимир Путин е налудничава фантазия. Колкото и велик да се смята в пазарлъците, голяма сделка с Русия Тръмп не може да сключи. Освен това, докачливият Тръмп, ако усети, че почват да го баламосват, сам ще развали отношенията си с Путин, и нещата могат да стигнат до опасен и дестабилизиращ изход. Вместо да отива към голямата сделка или към кавга, за Тръмп би било по-добре да започне с малкото по нормализиране на американско-руските отношения.

Като взаимодействие по контрола над въоръженията и предотвратяване на случаен конфликт между руските и американските войски. Републиканците в Конгреса и по-здравомислещите съветници на Тръмп – като държавният секретар и министърът на отбраната – трябва да се опитат да го убедят в това. В противен случай, ситуацията ще се окаже наистина много сложна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране