16.04.2017 | 22:26
Тръмп: Кой плати митингите срещу мен?
Изборите приключиха, ядосва се президентът на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп каза, че би трябвало да се провери кой е платил за състоялите се вчера в САЩ протестни митинги. На протестите Тръмп бе призован да каже какви данъци е платил, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп написа днес в Туитър: „Направих нещо, почти невъзможно за републиканец – лесно спечелих Избирателната колегия! А сега отново се повдига въпросът за данъците ми?“.
Тръмп е първият от 40 години кандидат-президент на една от двете големи партии в САЩ, който не даде публично информация за доходите си и се отметна от обещанията си да го направи, като заяви, че му е била правена финансова проверка.

„Някой трябва да проучи кой е платил за организираните вчера малки митинги. Изборите приключиха!“, написа Тръмп в Туитър. Вчера хиляди хора излязоха по улиците на американски градове, настоявайки Тръмп да разпространи данни за своите доходи и данъци, така че обществеността да получи представа за неговите бизнес връзки и дали той е свързан с чужди сили.

Демонстрациите бяха организирани в деня, когато американците обикновено подават данъчните си декларации и няколко дни преди крайния срок за това, вторник. На повечето места протестите преминаха мирно, макар че имаше няколко случая на размяна на реплики между привърженици и противници на Тръмп. В Бъркли, щата Калифорния, полицията арестува 20 участници в други, несвързани с данъците митинги в парк на около 200 привърженици и противници на президента, след като се стигна до сбиване. Полицията иззе ножове и импровизирани оръжия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране