13.01.2017 | 20:11
Тръмп рискува война с Китай
Путин се опитва да всее разкол между страните - членки на НАТО

САЩ рискуват „мащабна война“, ако блокират достъпа на Китай до Южнокитайско море, пишат китайските държавни медии, цитирани от в. „Гардиън“. Това стана, след като при изслушването си пред Сената издигнатият от новоизбрания президент Доналд Тръмп за следващ държавен секретар Рекс Тилърсън заяви, че ще изпрати знак до Пекин, че достъпа до Южнокитайско море ще бъде блокиран.

Според Global Times, за да стане това факт, Вашингтон ще трябва да рискува „мащабна война“. Номинираният от Доналд Тръмп за шеф на Пентагона ген. Джеймс Матис заяви, че руският президент Владимир Путин се опитва да всее разкол между страните – членки на НАТО. По време на сенатските изслушвания преди утвърждаване на кандидатурата му той отбеляза, че световният ред се сблъсква с най-голямата заплаха от времето на Студената война. И тази заплаха, подчерта той, се свързва с Русия, Китай и терористичните групировки.

В последните си дни като президент на САЩ Барак Обама отмени безвизовия режим, прилаган до този момент за кубинци, предадоха агенциите. Повече от 20 години, всеки кубински гражданин, стъпил на американска земя, имаше право да получи американско гражданство. Сега вече за кубинците ще се прилага същата имиграционна политика, която е в сила за всички останали чужди граждани. Обама изненадващо награди вицепрезидента си Джо Байдън с най-високото държавно отличие – Президентския медал на свободата. Байдън прие медала с насълзени очи, отбелязват американски медии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране