31.08.2018 | 14:26
Трите министерски оставки са факт
Радев, Московски и Нанков поемат отговорност за състоянието на министерствата си, но не и за инцидента край Своге

Поисканите от премиера Бойко Борисов оставки на тримата министри са факт. Това стана ясно току-що от извънредния брифинг в Министерски съвет. На него участваха двама вътрешният министър Валентин Радев и регионалният Николай Нанков. Третият с поискана оставка – транспортният министър Ивайло Московски, отсъства от събитието, защото е в болнични.

От думите на Валентин Радев и Николай Нанков стана ясно, че те поемат политическата отговорност за състоянието на поверените им министерства, но не и лична вина за причината, която доведе до искане на оставки – трагичната катастрофа край Своге, която отне 17 човешки живота.

„Искаме справедливост. Съдействаме, за да може следствието да приключи. Да се раздаде справедливостта на база отговорностите“, обяви Николай Нанков.

„Разговаряли сме с премиера за това. Носим политическа отговорност. Ние сме организирали работата ролята, че да не се случва. Ние сме лицата на министерството и подаваме оставка. Така се прави. ГЕРБ го прави. Трима министри даваме оставка“, коментира Валентин Радев.

Dir.bg вече съобщи, че оставките са били поискани още в неделя, 26 август. И тримата са изразили предварително съгласие да освободят постовете си и да понесат политическа отговорност, но са поискали време да обмислят нещата. Това е причината новината да се обявява днес.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране