15.04.2017 | 21:58
Тровят ни с евтин кашкавал
При голяма част от тестваните кашкавали е установено добавяне на заместители като нишесте, сухо мляко, млечен или суроватъчен белтък и прекомерно съдържание на вода

Кашкавалът, който се продава на цени от 9 до 12 лева за килограм, е токсичен. Това показват резултатите от лабораторно изследване на 10 марки от продукта на тази стойност. При голяма част от тестваните кашкавали е установено добавяне на заместители като нишесте, сухо мляко, млечен или суроватъчен белтък и прекомерно съдържание на вода. Специалисти обясняват, че наличието на тези вещества изменя значително състава на кашкавала и го прави отровен. В такива имитиращи продукти се измерват по-високи нива на токсични съединения, които предразполагат към развитието на болестотворни бактерии.

Най-шокиращо съдържание проверката показва при два продукта – „Трапеза“ и „Соколово“, които се сглобявали от палмово масло и хидрогенирани мазнини. Тези съставки увеличават рисковете от сърдечносъдови и онкологични заболявания, категорични са специалистите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране