29.03.2015 | 14:36
„Труд“, „24 часа“, „Стандарт“ и „Преса“ дължат 34 млн. лв. на Цветан Василев
Гочева, Тошев, Бозукова и Батков са фиктивни собственици на вестниците, казва банкерът в изгнание

Банкерът в изгнание Цветан Василев обвини Иван Искров и Бойко Борисов, че са знаели предварително какво ще се случи с Корпоративна търговска банка (КТБ) и не са го предотвратили. В специално интервю за Явор Дачков Василев посочи директно вестниците, които имат кредити към банката и не ги връщат.

„Къде е прокуратурата всъщност? След като толкова много цялото правителство се бори да връща парите, какво прави с вестниците на Тошо Тошев, т. нар. вестник на Тошо Тошев и на Даниел Руц? Какво прави с т. нар. вестници на Венелина Гочева и на Петьо Блъсков? Какво прави с т. нар. вестник на Славка Бозукова и на Тодор Батков? Да ги изреждам ли?

А останалото, моите отношения с г-н Пеевски, очевидно не са били добре уредени. Факт е, че сега маса фирми, които са номиналните собственици на вестниците му, дължат пари косвено на банката през други длъжници на банката. Заведени са искове срещу тях.“

Цветан Василев казва, че държавата не прави нищо по връщането на тези пари, „защото обслужват тези, които са на власт.“ Банкерът отговаря и на въпроса колко са тези пари? „Официално 34 милиона. Това е сериозна сума, която те трябваше да издължават по определен начин, но те не я издължиха.“

Василев съобщава още, че Венелина Гочева е изтеглила 150 000 евро от банката преди поставянето й под специален надзор. Същото направил и издателят на жълтия сайт Пик Недялко Недялков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране