30.08.2018 | 10:55
Царят си е цар. А колко реституции станаха с измами?
Ще ви повишат пенсиите ли?

За пореден път не намирам аргументи да се съглася с всеобща реакция на някакво събитие. В дадения случай имам предвид масово избухналото одобрение и дори злорадстване заради двореца „Врана“, отнет от Симеон Сакскобургготски.

Учудвам се това същите хора ли са, които на тумби от по десетки хиляди викаха, хвърляха цветя и само дето не коленичиха пред НВ Симеон Втори. Разбира се, че са! Повечето от сега ръкопляскащите на царското унижение преди години с ентусиазъм го избраха, за да ги оправи за 800 дни. И той се опита, без никакво съмнение периодът на неговото управление беше успешен в много отношения – вътрешни и международни.

И понеже царят си е цар и е под достойнството му да влиза в схеми и далавери с нашенските бизнесчии, бенчобенчовци, обръчи от фирми и прочие кърлежи, впили се в снагата българска, на бърза ръка го оцапотиха и дискредитираха.

И сега – ето ти радост голяма, взели му собствеността!

И какво, като му отнемат двореца?

Ще ви повишат пенсиите ли?

Ще поевтинеят тока и парното?

Ще намалят цените на лекарствата?

Няма да си доплащате за лечението?

Или нещо друго ценно ще ви се случи, за което не се сещам?

Дворецът, разбира се, или ще запустее, или ще се продаде на свинар, житар, пътищар или застраховател, откраднали много повече пари, привилегии, мечти и надежди от царя. Справка: т. н. Царски конюшни, Тютюневия град и още десетки сгради с културно-историческо значение.

Представа си нямате колко имоти (магазини, фабрики, кина, мелници, работилници и всякакви други сгради) земи в и извън градовете бяха реституирани на хора, които нямаха никакво право над тях – с измами и рушвети. Ако някой се разрови в т.н. реституция по области, общини и министерства ще излязат грандиозни престъпления. Това не ви дразни, вади ви окото царското имущество.

Честно, този път не ви разбирам.

Бонка Цакова

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране