30.03.2015 | 13:41
Цацаратурата няма да проверява обвиненията на Цветан Василев
Главният прокурор: Пеевски да си отговаря на обвиненията на банкера

Главният прокурор Сотир Цацаров отказа да коментира по същество вчерашните обвинения на банкера Цветан Василев, че държавното обвинение е било използвано в разправата срещу него.

Всеки има право да казва това, което мисли и във формата, която си избере, коментира лаконично пред журналисти Цацаров.

От казаното от главния прокурор стана ясно, че държавното обвинение няма да проверява казаното от Цветан Василев, както за срещите, които е правил по отношение състоянието на КТБ миналия юни, така и твърденията, че проблемите му са били инспирирани от действия на Делян Пеевски.

За това, че Иван Искров е знаел какво става в КТБ, Цацаров припомни, че управителят на БНБ така или иначе дава показания в рамките на делото за източването на банката.

Предупреждението на Цветан Василев, че е оставил заверени показания в чужбина, ако нещо се случи с него, главният прокурор коментира с думите: „Всеки сам решава как да действа. Решил е да действа с такива сюжети, действа с такива сюжети. Ако някой смята, че защитата на една теза е да съобщава, че е оставил някъде едни документи, аз тези романи отдавна съм спрял да ги чета.“

На въпросът дали смята, че прокуратурата може да е станала обект на външно влияние по повод разследването в КТБ, главният прокурор отговори също с въпрос: „Ако Прокуратурата беше станала обект на външно влияние по повод разследването за КТБ, дали след това щеше да се окаже, че картината е толкова трагична по описание на финанси, а не по описание на прокуратурата. Всеки има право да защитава себе си, по нормален начин, както в рамките на наказателния процес, така и пред обществото“.

„Да си отговаря Пеевски“, така отговори Цацаров на въпроса за обвиненията на Цветан Василев към депутата от ДПС Делян Пеевски.

2 коментара

  1. Емил каза:

    Колко удобно. А ако е прав човека

  2. Дани каза:

    Ами много ясно. Цацаратурата проверява само ако и наредят отгоре.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране