14.05.2018 | 16:05
Цацаров иска повече разрешителни за СРС-та и бонуси за сигнали срещу изнудване

Повече правомощия на прокуратурата да използва СРС-та и да следи в интернет и през телефона. Това иска в доклад до Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров. В документа, който отчита работата на прокуратурата и разследващите органи за миналата година, главният обвинител предлага цялостно осъвременяване на Наказателния кодекс. Цацаров иска да отпадне наказателната отговорност за провокация към подкуп и да се мисли за имунитет срещу свидетелите за тежки престъпления.

Главният прокурор предлага още да се увеличи срокът за използване на специални разузнавателни средства за финансови и данъчни престъпления. При разследването на компютърни престъпления пък да може да се следи през интернет и през тефелона.

Докладът вече е изпратен на Висшия съдебен съвет и на Народното събрание, уточнява БНР. Сотир Цацаров предлага на депутатите дебат за евенутални бонуси за подаващите сигнали, че са изнудвани, както и за лица, част от организирана престъпна група, които са проговорили за групата. Сред предложенията на главния прокурор са още и по-дълго предварително задържане и по-продължителен контрол със СРС при разследванията срещу организираната престъпност и корупцията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране