23.07.2019 | 21:18
Цацаров: Кристиян Бойков не е действал сам
Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group, в която работи обвиняемият за кибератаката срещу НАП

Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group, в която работи обвиняемият за кибератаката срещу НАП компютърен специалист Кристиян Бойков. Към момента не са ясни целите на акцията.

От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да „отключват“ своите компютри за разследващите.

“Претърсването на фирмата на компютърния специалист Кристиян Бойков е със съдебно разрешение”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти. Според него разследваният Кристиян Бойков не е действал сам, а целите на хакерския пробив са били в две посоки – политически и търговски.

„С помощта на доказателства, експертизи и анализите на служителите на отдел „Киберсигурност“ на ГДБОП ще се докаже истината. Моето и на колегите мнение е, че този младеж не е сам. Първоначалното убеждение бе, че той е самотен играч, тръгнал срещу системата. Че просто е искал да докаже дали е ефективна, но сега вече не сме сигурни в това“, поясни Цацаров.

„Проблемът не е в това, че е било търсено моето ЕГН – проблемът е изтеглянето на цялата база данни, целите, за които тя е реализирана. Аз лично не мога да кажа, че е станала кой знае каква трагедия с моето ЕГН, то е известно, най-много да се появи поредната статия“, каза още Цацаров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране