01.12.2015 | 0:01
Цацаров поиска имунитета на Сидеров за две стари престъпления
Едното е извършено през 2011 година в Батак, а другото - през 2013 г. в София

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в парламента две нови искания за сваляне имунитета и разрешение за наказателно преследване срещу Волен Сидеров за стари престъпления. Едното е извършено през 2011 година в Батак, а другото – през 2013 г. в София.

Казусът от 2011 г. е за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Въпреки забраната на Общинския съвет и кмета на Батак за партийни прояви до 18 ч. на 17 май, Сидеров и атакисти прекъснали празничния концерт и нахлули на сцената. Сидеров започнал да блъска децата и изтръгнал кабелите на озвучителна система, предназначена за осигуряване на празничната програма. Празненството било прекъснато, за да се предотврати саморазправа, уточняват от прокуратурата.

Второто обвинение срещу лидера на „Атака“ е от 21 май 2013 г., когато до Народното събрание Сидеров се спречка с журналист от телевизия „Скат“. Атакистът обиждал и заплашвал, хванал ръцете на опонента си и бутал микрофона му, настоявал за извинение за думи на собственика на телевизия „Скат“ Валери Симеонов. Репортерът бе обграден от атакисти, които не го пускаха да се оттегли. Стигна се до намеса от полицай, който обаче бе обиждан и заплашван от Сидеров. Полицаят е блъснат в областта под гърдите от Сидеров.

Събраните доказателства сочат за хулиганство, извършено с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му, съобщават от прокуратурата.Сидеров е под гаранция от 6000 лв. заради първото му нахлуване в НАТФИЗ, с което обвинение е и колегата му Десислав Чуколов. Сидеров бе обвинен и за принуда срещу студентка. Срещу него тече и дело за нанасяне на телесна повреда на полицай при инцидента на летище Варна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране