26.05.2015 | 10:43
Цацаров поиска възобновяване на делото срещу Станишев
Лидерът на ПЕС е разследван за изчезнали секретни документи

Софийската градска прокуратура е внесла в понеделник в Софийския градски съд искане за възобновяване на спряното административно – наказателно производство срещу евродепутата и бивш премиер Сергей Станишев, съобщиха от държавното обвинение.

Основанието за това е решение на Европейския парламент от 11 март, с което е снет имунитетът на Станишев като член на Европейския парламент. В началото на ноември главният прокурор Сотир Цацаров сезира Европейския парламент с искане да продължи наказателното преследване на Сергей Станишев за престъпление, припомнят от прокуратурата.

В мотивите си Европейският парламент е посочил, че липсва подозрение, че делото срещу Станишев е било заведено с намерението да се причини политическа вреда на съответния член на Европейския парламент. На 19 декември 2013 г. Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на Станишев.

Той е обвинен за това, че в периода 4 ноември 2005 г. – 27 юли 2009 г. е загубил седем документа с класифицирана информация, което е престъпление по Наказателния кодекс.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране