22.03.2019 | 11:41
Цецка настоява да я разследват за корупция, отказва да коментира апартамента от „Артекс”
Сезирала срещу себе си главния прокурор и шефа на КПКОНПИ

Правосъдният министър Цецка Цачева сезира главния прокурор и антикорупционния орган с писмено волеизявление да я разследват по повод скандала с апартамента й, купен от фирмата „Артекс”.

Цачева обясни, че повече няма да коментира случая, докато не излязат резултатите от проверките.

Тя направила „нарочно писмено волеизявление” тази сутрин.  „Сезирала съм председателя на антикорупционния орган – Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, както и главния прокурор на Република България за категоричното ми желание да бъдат извършени проверки за придобития от мен имот на ул. „Юрий Гагарин”, като бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът и установено има ли конфликт на интереси с фирмата-продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните ми нарушения с фирмата-продавач”, каза Цецка Цачева.

Тя била готова да сътрудничи на проверките. „Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, при които с властовите ми позиции да съм имала контакти, както и ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично оповестени. До приключване на проверките и съответните резултати няма да коментирам повече. Повтарям – цената е за имот в груб строеж. И в нотариалния акт – това, което е записано, е цена на имот в груб строеж”, заяви Цачева пред журналисти в парламента.

Припомняме, че скандалът тръгна от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който също се оказа собственик на имот на „Артекс”. Според медийни публикации придобивките на политиците са станали на съмнително ниски цени.

В „схемата” са още и Вежди Рашидов, както и зам.-министърка на спорта – кумица на Цветан Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране