01.04.2015 | 22:16
Цeцка проверява казуса „Държавен вестник“ – притурка на „Телеграф“
Възможно е договорът с фирмата-разпространител да бъде развален

Председателят на парламента Цецка Цачева е възложила проверка по случая за разпространението на „Държавен вестник“, опакован заедно с в. „Телеграф“. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на парламента.

Вчера адвокат Менко Менков съобщи, че последният брой на „Държавен вестник“ – издание на Народното събрание, е стигнал до абонатите си, опакован в петъчния брой на вестник „Телеграф“, в който има специално приложение, посветено на сделките на Цветан Василев.

Ето и съобщението от пресцентъра на парламента:

„Във връзка с изявления в електронните медии и тиражирана информация в печата за разпространение на „Държавен вестник” заедно с други печатни издания, пресцентърът на Народното събрание дава следното разяснение. Разпространението на печатното издание на „Държавен вестник” чрез абонамент и ръчна продажба се извършва след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки и сключен договор за възлагане на обществена поръчка.

Съгласно договора изпълнителят няма право и следи да не се влагат рекламни материали в разпространяваните от него екземпляри на „Държавен вестник”. Председателят на Народното събрание е възложил проверка по случая и ако се установи нарушение, договорът ще бъде развален.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране