22.01.2020 | 21:52
Цецка с евтиния апартамент от „Артекс“ се кипри с кола и шофьор от НСО
Към Цачева няма заплахи, което да налага да бъде охранявана, но че тя се възползва от правото си на кола със шофьор, като бивш председател на парламента
Бившият министър на правосъдието и председател на Народното събрание Цецка Цачева ползва Мерцедес на Националната служба за охрана, според свидетели.

От ГЕРБ потвърдиха и обясниха, че към Цачева няма заплахи, което да налага да бъде охранявана, но че тя се възползва от правото си на кола със шофьор като бивш председател на парламента, пише сайтът Offnews.

Според закона за НСО бившите председатели на Народното събрание и бившите премиери имат право на “специализиран транспорт” “до 4 години след освобождаването им от длъжност”.

Бившите президент получват и транспорт и охрана доживотно. От това си право се е възползвал Михаил Миков и Димитър Главчев, който беше председател след Цачева до ноември 2017 г. Самата Цачева има право на транспорт от НСО до 25 януари 2021 г.

Фирмата „Артекс“, която е продала евтиния апартамент на Цветан Цветанов, е продала евтино жилище и на Цецка Цачева и сестра ѝ на цена от 670 евро на кв.м. Само месец преди сделката с Цачева, абсолютно идентичен апартамент в същата сграда (с малко по-голям гараж) е продаден с 65 000 лв. по-скъпо.
Тя бе принудена да подаде оставка като министър на правосъдието.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране