16.04.2018 | 0:01
Цецка ще рекламира „напредъка в затворите“ в 18 000 лева
Правосъдното министерство търси организатор на събития

Правосъдното министерство е обявило обществена поръчка, чрез която трябва да рекламира напредъка в писането на стратегията за затворите и въвеждането на електронните гривни за наблюдение на осъдени. Това става ясно от документацията към търга, обявен само няколко дни след като от софийския затвор избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. Седмица по-късно бе регистрирано и второ бягство – от затворническото общежитие „Хеброс“ към пловдивския затвор.

Министерството търси изпълнител, на когото да плати 18 хил. лв. за организация на събития и производство на рекламни материали – писалки, чанти, тефтери и др. Парите са по програма „Добро управление“, а рекламната кампания е в рамките на големия проект за изготвяне на стратегия за развитието на системата на затворите до 2025 г. Поръчката за стратегията бе възложена в края на 2016 г., а срокът за изпълнението й е до края на 2018 г. Стойността е 1.8 млн. лв.

В рамките на наскоро обявения търг трябва да се организират няколко пресконференции, да се издадат информационни бюлетини, както и да се изготвят рекламните материали. Става дума за 300 брандирани писалки, 250 брошури, 300 флашки, както и 350 броя екочанти.

С въвеждането на гривни за електронно наблюдение правосъдното министерство се бори неуспешно от поне две години. Тогава бяха приети законови промени за използването им, но досега няма техническа възможност. Наскоро правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че договорът за устройствата ще бъде подписан. Според нея чрез тях могат да се следят и тези, които работят на външни обекти без охрана, какъвто е избягалият от затворническото общежитие в Пловдив. Не е ясно обаче за колко затворници ще стигнат гривните, тъй като става дума само за 250 устройства.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране