08.04.2019 | 12:11
Цигани псуват българи и България, сипят закани… Къде е държавата?
Подобна реч на омраза на цигани трябва да задейства институциите

Майка и син роми си навлякоха гнева на хиляди българи с нецензурни обиди и псувни. Първи се изказа сина, чието видео няма как да бъде пуснато заради псувните във всяко изречение. Той бе разпознат като Гилбърт Стефанов.

„Ако бях на ваше място, долни българи, щях да се самоубия, щях да се самоубия, ако съм българин. Мразя българите бе, разбирате ли мразя ги от цялото дъно. Вие просто сте смотани спинясали хора, долни мърши индивиди, вие българите, боклуци. Вие българите сте извратени същества. Вие българите сте в дъното на ада, да пукнете дано“, изля се Гилбърт в едни от малкото изречения без псувни.

Такава реч на омраза би трябвало да задейства институции и организации, още повече, че клипът бе пуснат и в някои медии, пише Днес.бг

Динко Вълев, станал известен като Ловеца на мигранти, пък реши да раздава „правосъдие“ и се похвали през уикенда, че му скъсал обецата и го накарал да я изяде.

Със свое клипче се изяви и майката на Гилбърт, която също на няколко пъти натъртва, че мрази българите. Тя застана зад сина си и обяви, че заради българите Гилбърт имал „паника“ атаки.

Тя обяснява как се родили в България, но не го искали. И мразят страната. Живеели в чужбина, защото в България никой не им осигурявал работа, нямало и социални.

Тя също използва нецензурен език, сипе закани и на свой ред обижда.

Нейната изява предизвика стотици гневни коментари.

„Къде е държавата? Службите? ДАНС къде е?Кога ще има закони за такива индивиди да има много години затвор и отнемане на българско гражданство и паспорт?“, питат в един от коментарите.

„Докато говорите против българите с толкова омраза, няма как да очаквате добро отношение. България е от най-толерантните държави към малцинствата си, затова й се качихте на главата“, коментира друг.

Не липсват и контра закани.

Видеото, пуснато във Facebook страницата Междувременно в България, съдържа нецензурни изрази.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране