27.03.2015 | 8:25
Цигани тровят детето си с лекарства, за да вземат социална пенсия
Момичето е приемало лекарството „Клонидин”, което се изписва на възрастни хора

Прокуратурата вече има достатъчно данни, че майката и бащата на 2-годишната Нели са я тровили с лекарства, за да вземат социална пенсия, информира Нова тв.

Прокуратурата и социалните служби се заеха с нейния случай, след като детето е приемано 15 пъти в различни болници в София – винаги с диагноза отравяне. Какво обаче се случва осем месеца по-късно?

„Събрали сме доказателства, че детето е приемало лекарството „Клонидин”, което се изписва на възрастни хора и само в изключителни случаи на малки деца”, обясни наблюдаващият прокурор Аделина Банкова.

Пръв за това, че Нели е тровена сигнализира шефът на детското отделение на Инфекциозната болница д-р Атанас Мангъров.

 „Детето е приемано в болничните заведения със симптоми на епилепсия, но в нито един от случаите не е установено такова заболяване”, обясни още Банкова.  След като няколко болнични епикризи потвърдиха съмненията на лекарите, 2-годишната Нели и по-голямата й сестра бяха изведени от дома им, а родителите твърдяха, че никога не биха навредили съзнателно на здравето на децата си.

Осем месеца по-късно Нели живее при роднини и през цялото това време е била в отлично здраве. Остава обаче въпросът наистина ли Ташунко и съпругата му са посегнали съзнателно на малкото си момиченце за пари.

В момента майката на Нели отново е бременна – чака третото си дете всеки момент. Тя и съпругът й се скриха от камерите на Нова телевизия. В очакване на новото внуче, родата продължава да има своя версия за болестта на Нели – лекарите са виновни.

Ако съдът признае родителите на Нели за виновни, ги грози от 2 до 10 години затвор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране